NATO podseća Makedoniju na uslov za poziv

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je da će Makedonija dobiti poziv za članstvo u Alijansi kada u potpunosti bude rešen spor o imenu sa Grčkom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

20:49

NATO podseća Makedoniju na uslov za poziv
EPA-EFE Toms Kalnins

On je podsetio da je takva odluka doneta još 2008. godine na samitu u Bukureštu.

"Do samita u julu ćemo naći način da pokažemo da stojimo pri toj odluci i da prepoznajemo važnost sporazuma. U isto vreme, ono što je sada bitno je da se dogovor finalizuje i u Skoplju i u Atini", rekao je Stoltenberg, prenosi MIA.

On je kazao da je dogovor između Makedonije i Grčke istorijski i od velike važnosti, ne samo po ove dve države, već i po celu Evropu.

Stoltenberg je, kako kaže, razgovarao sa premijerima Makedonije i Grčke, Zoranom Zaevom i Aleksisom Ciprasom i čestitao im na naporima u "teškom procesu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: