Završena rasprava, poslanici u petak o amandmanima

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o predlogu da Jorgovanka Tabaković bude reizabrana za guvernera NBS, kao i više zakonskih predloga.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

20:26

Završena rasprava, poslanici u petak o amandmanima
Ilustracija: Thinkstock

Skupština će rad, pretresom amandmana, nastaviti u petak.

Poslanici su objedinjeno raspravljali o 14 tačaka dnevnog reda.

Tabaković je za guvernera NBS predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na osnovu njenih dosadašnjih rezultata koje je ostvarila na toj funkciji, dok je opozicija najavila da će biti protiv da ona bude reizabrana.

Na dnevnom redu su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama.

Ministar Branko Ružić je u ponedeljak obrazlažući zakone kazao da oni imaju za cilj da transformišu upravu u efikasniji, profesionalniji i moderniji servis građana Srbije.

Pored rasprave o predlozima zakona, poslanici su danas polemisali i o situaciji u opštini Paraćin zbog čega je predsedavajući Veroljub Arsić više puta odredio pauzu, a opomene su dobili poslanici DS Radoslav Milojičić i Aleksandra Jerkov.

Među tačkama o kojima su poslanici raspravljali su i izbor viceguvernera Narodne banke Srbije, izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja, kao i na predlog UNS i NUNS, kao i o Predlogu odluke o izboru predsednika sudova.

Razmatrao se Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o državnoj upravi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim agencijama.

Narodna skupština razmatrala je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama.

Pred poslanicima su se našle i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: