Pacoli i zvanično tražio: Manje sednica SB UN o Kosovu

Prvi potpredsednik kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tražio od UN da se smanji broj sednica SB o Kosovu, piše prištinski list Epoka e ee.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

14:34

Pacoli i zvanično tražio: Manje sednica SB UN o Kosovu
Ilustracija: Getty Images

Pacoli je taj zahtev poslao pomoćnici generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintu Keite.

"Svestan sam da nemate mogućnosti da izmenite dinamiku Saveta bezbednosti UN, ali sadašnji format rasprava bi trebalo promeniti. Broj sednica bi trebalo smanjiti sa četiri na jednu ili dve godišnje. Naša želja je da ih uopšte ne bude ili da budu držane kao debate iza zatvorenih vrata", rekao je Pacoli.

Uz to, Pacoli je rekao da budžet UNMIK-a ne bi trebalo da se troši u političke svrhe, preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Pacoli je na sastanku sa zvaničnicom UN naveo i da je Kosovo zahvalno za "ulogu i doprinos UN tokom procesa izgradnje države".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: