Odnosi Mađarske i Srbije trenutno na najvišem nivou

Odnosi Srbije i Ma‚đarske su trenutno na najvišem nivou u istoriji, poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa šefom mađarske diplomatije.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

13:40

Odnosi Mađarske i Srbije trenutno na najvišem nivou
Tanjug/Kabinet Predsednika Srbije

Predsednik Vučić i ministar Peter Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije.

Vučić je naglasio trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa susedom, konstatujući da su oni trenutno na najvišem nivoui, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Orbana za saradnju.

Predsednik Srbije je zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu.

Dvojica sagovornika su razmotrili i zajedničke infrastrukturne i energetske projekte, kao i konkretne mere za njihovu realizaciju.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su, razmatrajući regionalnu situaciju, istakli i potrebu saradnje dveju zemalja u postavlujanju prema migrantskoj krizi, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: