Buran početak sednice, opomena za poslanika DS, pa pauza

Burna sednica parlamenta. Poslanik DS Radoslav Milojičić dobio opomenu tokom polemike njegovog kolege Balše Božovića i šefa poslanika SNS.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

11:13

Buran početak sednice, opomena za poslanika DS, pa pauza
Tanjug, Tanja Valiæ

Predsedavajući Veroljub Arsić je zbog serije polemika odredio petominutnu pauzu.

Milojičić je dobacivao iz poslaničkih klupa, ali se u prenosu nije moglo čuti šta je govorio i zbog čega je dobio opomenu.

Božović je u parlamentu najpre govorio o predlozima zakona, koje je obrazložio ministar Branko Ružić, citirajući njegovu jučerašnju izjavu da je cilj zakona da uprava bude efikasnija, ali je ustvrdio da to nije tako u praksi i nije u skladu sa onim što se dešava na terenu.

On je rekao da jedan član rukovodstva SNS posećuje opštinu Paraćin, i pokušava da nametnu većinu koja nije u skladu sa voljom građana na izborima, kako bi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović bio smenjen.

Odgovorio je Aleksandar Marković iz SNS rekvaši da je Božović, koji sve najgore priča o SNS i njenim članima, najgrublje prekršio dostojanstvo Narodne skupštine.

"Što je još gore, silne neistine je upotrebio kada je govorio o Paraćinu. Pominjao je nekakvog Zelju ili šta je već pominjao..", rekao je Marković i dodao da tom opštinom vlada "grupa kriminalaca predvodjena paraćinskim despotom Sašom Paunovićem".

On je poručio Božoviću da niko ne želi da ruši izbornu volju i da ne izmišlja batinaše, ističući da SNS nema veze sa tim i da će vlast u Paraćinu (koju vodi DS) zameniti gradjani na izborima.

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović je rekao da je prekjuče pretučen Božidar Milić star 48 godina, kome su oba oka zatvorena, od strane batinaša Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića samo zato što je pitao one koji su blokirali puteve džipovima i BMW-ima zašto to rade.

O batinašima, kaže Martinović, pričaju oni koji su policijskim čizmama gazili i ubili Ranka Panića i koji su 2008. godine slali brigade da nasilno ruše vlast po opštinama koja nije bila po njihovoj volji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: