Danas i sutra sednica POPS

U Strazburu će danas i sutra biti održana osma sednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

06:50

Danas i sutra sednica POPS
Ilustracija: Thinkstock

Na tim sednicama će se razgovarati o statusu pregovora i odnosima između EU i Srbije, napretku u okviru pregovaračkog poglavlja 23, razvoju odnosa Beograda i Prištine, kao i spoljnim, bezbednosnim i odbrambenim politikama.

Portal Juropian Vestern Balkans navodi da će sednicom predsedavati predsednik delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i šef delegacije Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Kako se navodi, tokom dvodnevnih sesija, mišljenja će razmeniti zamenica ministra spoljnih poslova Bugarske Emilija Kraleva, Đenoveva Ruiz Kalavera iz Generalnog direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju u ime Evropske Komisije, državna sekretarka Ministarstva za evropske integracije Srbije Anja Rović, Eduard Auer, šef Odseka za zapadni Balkan u ime Evropske službe za spoljne poslove.

POSP je osnovan 2013. godine sa ciljem razmatranja odnosa između Srbije i Evropske unije i svih važnih političkih i ekonomskih pitanja u procesu evropskih integracija Srbije.

Odbor se sastoji od jednakog broja članova Narodne skupštine Srbije i Evropskog parlamenta a sastaje se najmanje dva puta godišnje, jednom u Beogradu i jednom u Strazburu.

Na kraju svake sednice, Odbor usvaja Deklaraciju i preporuke koje se zatim prosleđuju Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, kao i institucijama Srbije i Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: