Automobil uleteo u kolonu dece, stradao dečak

Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređene kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

12:21

Automobil uleteo u kolonu dece, stradao dečak
Printscreen TV Prva

Saobraćajna nesreća dogodila se na Divčibarima kod hotela "Pepa" kada je automobil "tojota" udario u grupu dece koja su prelazila ulicu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Desetogodišnji dečak, učenik trećeg razreda, preminuo je na mestu udesa, dok su devojčice lakše povređene i odmah im je pružena lekarska pomoć.

Vozač automobila beogradskih registarskih oznaka V. V. (1975) uhapšen je na mestu nesreće.

Sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, a danas je trebalo da putuju kući.

Nesreća se dogodila oko 10h, "Blic" navodi da je preminuo dečak A. D., dok su povređene devojčice T. S. (10) i V. T. (10).

Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo "tojota" kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece, dodaje beogradski list.

Vozilo je naletelo na decu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kome su deca bila smeštena.

Iz MUP-a navode da je V. V. uhapšen zbog sumnje da je učinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

"Deca su posle doručka napustila sobe i krenula u šetnju ka centru Divčibara. Ručak je bio planiran za 12 časova, a posle toga polazak za Suboticu", rekla je menadžerka hotela "Pepa" Branka Iić.

Prema informacijama iz valjevske bolnice, devojčice su posle pregleda puštene kući sa konstatovanim lakšim telesnim povredama.

Deca su u 13.30 časova otišla autobusom za Suboticu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: