"Blokade liče na ukrajinski scenario, a onda će biti..."

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da su protesti zbog visoke cene goriva ista akcija koja je sprovedena u Ukrajini 2013. godine "Automajdan".

Izvor: Beta

Utorak, 12.06.2018.

08:04

Tanjug, Jaroslav Pap

On kaže i da se građani za nekoliko dana niko neće sećati cene goriva, već će tražiti ostavku Vlade Srbije i predsednika.

"Za nekoliko dana se više niko neće sećati goriva, imaćete zahteve za ostavku Vlade, predsednika republike, niko se neće sećati zašto je počelo", rekao je Vulin za dnevni list Alo od utorka.

On je rekao da policija u Srbiji neće praviti nikakve kordone, da će voditi računa o poštovanju zakona, "ali neće nikoga ni na koji način da ugrožava jer pokazuje maksimalno strpljenje i pribranost".

Vulin je rekao da će doći do "medijske koalicije" koja će ići na rušenje.

On je kazao da će se kao simbol protesta pojaviti fotografija devojke koja vozaču kamiona daje cvet, poput fotografija u Ukrajini, Rumuniji i Slovačkoj.

"Koriste potpuno iste metode. Ne možete očekivati da se isto to dešava u Srbiji, a da posledice ne budu iste kao na Majdanu, gde je umalo izbio gradjanski rat", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: