Vesić: Radojičić i ja smo tim

Novoizabrani zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će zajedno sa novim gradonačelnikom Zoranom Radojičićem raditi kao tim.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.06.2018.

16:41

Vesić: Radojičić i ja smo tim
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

"Mi smo tim koji zajednički radi i postojaće podela posla, a predvodi ga Radojičić", kazao je Vesić novinarima u Skupštini Beograda.

Vesić je kazao da je Radojičić zaslužio da vodi Beograd, navodeći da će on to raditi uspešno.

"Radojičić je divan čovek koji je uložio puno, njegov ugled je doneo dosta, normalno je i prirodno da predložimo onoga ko je bio prvi na listi 'Aleksandar Vučić - zato što volim Beograd", kazao je Vesić.

Vesić je kritikovao šefa odborničke grupe Savez za Srbiju Dragana Đilas jer se nije javio za reč nijednom tokom današnje sednice, navodeći da to nije učinio zato što "nema podršku ni svojih odbornika", a da se ipak javio, "morali bismo da razgovaramo o svim lošim stvarima koje je uradio za Beograd".

On je rekao da je Đilas u Bogradu ostavio dug od 1,2 miliona evra, dugovanja za socijalna davanja, dugovanja porodiljama, kao i druge afere, dok novi gradonačelnik "nema iza sebe takvu hipoteku i preuzima Beograd u mnogo boljoj situaciji nego što smo mi imali 2014. godine".

Ukazao je da Beograd danas ima stabilnu finansijsku situaciju, navodeći da će to moći jasno da se vidi krajem juna, kada bude rebalans budžeta grada.

Upitan da li se ekspozeom od 18 strana pripremao za mesto gradonačelnika, Vesić je kazao da je to bio njegov izveštaj o tome šta je urađeno u prethodne četiri godine.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: