Carinici na granici zaustavili 17 ilegalnih migranata

Carinici na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvatskom i Ristovac sa Makedonijom sprečili su, u proteklih nekoliko dana, 17 migranata da ilegalno pređu granicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

16:51

Carinici na granici zaustavili 17 ilegalnih migranata

U saopštenju Uprave carina ističe se da je prazan voz sa 23 vagona koji je putovao iz Makedonije zaustavljen radi kontrole u Ristovcu, 40 kilometara unutar srpske granice. Nakon što su otvorili vrata jednog vagona, carinici su videli šestoricu mladića koji su počeli da izlaze i pokušavaju da pobegnu.

U pitanju su Palestinci koji su bili bez ikakvih dokumenata i koji su išli prema BiH.

Slučajevi osujećenih pokušaja prelaska preko granice zabeleženi su danas i juče i na Batrovcima. Poslednji slučaj zabeležen je u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske saobraćao ka Španiji transportujući pesak u vrećama.

Kamion je, bez znanja vozača, prevozio i četvoricu Avganistanaca. Još petoro Avganistanaca otkriveno je danas prilikom pregleda prikolica.

Dvojica su pronađena u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne cevi iz Makedonije za špansko tržište, a još trojica su otkrivena u kamionu bugarskih tablica koji je iz te zemlje ka Italiji transportovao folije u rolnama i još trojicu ilegalaca.

I juče su carinici na Batrovcima u još jednom kamionu, takođe makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije ka Sloveniji i Švajcarskoj prevozio PVC prozore i vrata, otkrili još dvojicu "slepih putnika" iz Avganistana kada je skener na snimku pokazao ljudske siluete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: