Predsednik pronašao rešenje u bivšem zvaničniku MMF?

Italijanski predsednik Serđo Matarela pozvao je za na razgovor bivšeg visokog zvaničnika Međunarodnog monetarnog fonda Karla Kotarelija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.05.2018.

11:09

Predsednik pronašao rešenje u bivšem zvaničniku MMF?
Matarela (Getty Images)

Takav potez nagoveštava da bi Matarela mogao od Kotarelija da zatraži da bude na čelu tehnokratske vlade, navodi Rojters.

Većina političkih partija u Italiji ranije je saopštila da neće podržati trehnokratsku vladu u parlamentu i da će insistirati na raspisivanju prevremenih izbora na jesen, ukoliko na čelo ne dođe koaliciona vlada, podseća Rojters.

Prethodno je mandatar za sastav nove italijanske vlade Đuzepe Konte vratio je sinoć mandat predsedniku Matareli, nakon što je Matarela odbio je da prihvati Paola Savonu za ministra ekonomije.

Konte, slabo poznat profesor prava bez političkog iskustva, predao je listu ministara Matareli u pokušaju da okonča dvomesečni politički ćorsokak, u kojem se našla Italija posle izbora.

Predsednik je, međutim, odbio 81-godišnjeg evroskeptičnog ekonomistu Savonu, kojeg su predložili krajnje desničarska Liga i Pokret pet zvezdica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: