Olimpijade znanja iznedrile pobednike

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, održana je svečanost na kojoj su proglašeni pobednici nekoliko Olimpijade znanja.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

21:47

Olimpijade znanja iznedrile pobednike
Foto: NIS

Na svečanosti su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“.

Na svečanosti su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“.

Ovogodišnji pobednici Srpske matematičke Olimpijade koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj olimpijadi u Rumuniji su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Jelena Ivančić, Vladimir Viktor Mirjanić i Igor Medvedev.
Foto: NIS
Tim Srbije koji će se takmičiti na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz fizike u Portugalu su Igoru Medvedev, Dimitrije Pavlov , Bogdan Stanojević , Novak Stanojević i Marko Medvedev. Na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz hemije koja se ovog leta održava u Češkoj i Slovačkoj učestvovaće: Nikola Knežević, Igor Topalović, Andrej Kovačević, Marko Beslać i Bogdana Đorđević.

U okviru afirmacije ruskog jezika među učenicima, NIS takođe već šest godina organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika. Ove godine takmičenje je održano u pet kategorija, a apsolutni pobednici su: Mihajlo Vučić, Milica Jakovljević i Mila Damjanović.

Svečanosti je prisustvovao Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR, Olga Golubeva, načelnica odeljenja za obrazovanje u Ruskom domu, LJiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biljana Abramović, ispred Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, predstavnici Društva fizičara, matematičara hemiičara Srbije i Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.

Povodom svečanog proglašenja pobednika mladih Olimpijaca, priređen je i bogat muzički program nastupima hora Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj i „Lola klasik Trio-trio flauta“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: