Haos na Frljićevoj predstavi u Češkoj, upali demonstranti

Oko 30 demonstranata u pozorištu u češkom gradu Brnu prekinulo je predstavu "Naše nasilje, vaše nasilje" hrvatskog režisera Olivera Frljića.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

18:33

Haos na Frljićevoj predstavi u Češkoj, upali demonstranti
screenshot

Na sajtu "Radio Praga" navodi se da su sinoć tokom trajanja predstave neki od demonstranata skočili na pozornicu i načinili ljudsku barijeru kako publika ne bi mogla da gleda predstavu, dok su drugi demonstranti duvali u pištaljke i bacali rolne toalet papira na glumce.

"Na ovo sam pokušavao da upozorim pre dve godine, ali tada su mi se smejali i govorili da je preterano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila tačna i precizna", rekao je Frljić za regionalnu N1, dodajući kako je "simptomatično" što ovu predstavu još nisu imali priliku da igraju u Zagrebu.

Frljić je naveo da su se slične stvari dogadjale i tokom izvodjenja "Living teatra".

"Ovo pokazuje koliko je situacija u Evropi loša, promenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je Frljić.

Praški radio vavodi da je demonstrante iz pozorišta izbacila policija, a predstava je nastavljena nakon oko sat vremena.

"Radio Prag" navodi da je u toj predstavi, koja je izazvala kontroverze i u drugim zemljama, Isus Hrist prikazan kako siluje muslimanku, a češka Katolička crkva žestoko se protivila njenom održavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: