"Protiv njih delujemo na tri fronta"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael deluje protiv Irana na tri fonta.

Izvor: Beta

Nedelja, 27.05.2018.

13:50

Getty images

On je istakao da se to čini sprečavanjem Irana da razvije nuklearno oružje, radeći protiv iranskog vojnog učvršćivanja u Siriji i transfera oružja iz Sirije u Liban, te prozvodnje tog oružja u Libanu.

"Svo to oružje je namenjeno da bude upotrebljeno protiv Izraela i naše je pravo, kao deo prava na samoodbranu, da sprečimo proizvodnju i transfer", rekao je Netanijahu na početku sednice vlade, preneli su izraelski mediji.

Izraelski lider je to kazao nakon navodnog izraelskog udara iz libanskog vazdušnog prostora u četvrtak uveče na metu libanskog Hezbolaha u Sriji.

Sirijska ospervatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji navela je da je u tom udaru pogođena vojna baza u kojoj su snage Hezbolaha i drugih saveznika sirijskog predsednika Bašara Asada.

Netanijahu je obavestio ministre da je razgovarao s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom tokom vikenda i da je izrazio svoje poštovanje odlučnog stava američke vlade protiv nuklearnog programa Irana i iranske agresije u regionu, kako je rekao.

"Iranski režim je glavni faktor podrivanja stabilnosti na Bliskom istoku i kampanja protiv iranske agresije nije gotova. Mi smo i dalje usred nje", rekao je izraelski premijer.

Osvrćući se na situaciju u pojasu Gaze, Netanijahu je rekao da Izrael neće tolerisati napade sa te palestinske teritorije.

"IDF (Izraelske odbrambene snage) rade non-stop da odbrane državu Izrael, da zaštite njene građane i odbrane njene granice", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: