Tramp: Postoji nula nesuglasica, a i da postoje nije važno

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je njegova administracija ujedinjena u svom pristupu Severnoj Koreji.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2018.

18:48

Tramp: Postoji nula nesuglasica, a i da postoje nije važno
Foto: GettyImages

"Postoji NULA nesuglasica unutar administracije Tramp po pitanju pristupa Severnoj Koreji, a i da postoje (nesuglasice), ne bi bilo važno", poručio je Tramp na Tviteru.

Kako prenosi Rojters, ovo njegovo saopštenje usledilo je nakon izveštaja u medijima o sukobu Trampa sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom i državnim sekretarom Majkom Pompeom po pitanju pristupa Severnoj Koreji, u vreme kada se bliži dogovoreni samit Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Kako prenosi AP, Bela kuća je saopštila da Trampov tim odlazi ovog vikenda u Singapur da pripremi logistiku za mogući samit dvojice lidera.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders danas je izjavila da "pripremni tim za Singapur otići po planu, da pripremi sve za održavanje mogućeg samita".

Tramp je, kako agencija podseća, u četvrtak otkazao taj samit koji je zakazan za 12. jun, ali je već u petak nagovestio da bi on ipak mogao da se dogodi.

Tim Bele kuće će predvodiće Džo Hegin, zamenik šefa osoblja operative.

Pripremni tim odlazi pre svih drugih predsedničkih timova čiji je odlazak dogovoren, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: