Južna Koreja: Oprezno olakšanje zbog obnove dijaloga

Južna Koreja izrazila je “oprezno olakšanje” zbog oživljavanja razgovora o samitu između predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2018.

08:18

Južna Koreja: Oprezno olakšanje zbog obnove dijaloga
Foto: GettyImages

Saopštenje iz predsedničke kancelarije Južne Koreje objavljeno nekoliko sati pošto je Tramp pozdravio pomirljiv i konstruktivan odgovor Severne Koreje na njegovog otkazivanje samita i najavio mogućnost njegovog održavanja, prenosi AP.

"Smatramo srećnom okolnošću što žar dijaloga između Severne Koreje i SAD nije potpuno ugašen i što je oživljava", rekao je portparol predsednik Kim-Eui-kjeom.

Tramp je kasno sinoć saopštio da bi samit, ako do njega dođe, mogao da bude održan 12. juna u Singapuru kako je bilo planirano.

Seul je naveo da "pažljivo" prati razvoj situacije između Vašingtona i Pjongjanga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: