I dalje traje borba građana na Petlovom brdu / VIDEO

Iz Udruženja građana “Petlovo brdo“ je navedeno da je drama koja se proteklih dana odvijala u parku “Borići“ nastavljena hapšenjima.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

21:39

I dalje traje borba građana na Petlovom brdu / VIDEO
foto: Dejan Jovanoviæ

Dejan Jovanović je, ispred udruženja, u saopštenju naveo da će mu čast što je uhapšen “zajedno sa hrabrim komšinicama“.

“NN lice van radnog vremena inspekcijskih službi postavlja i ograđuje prostor javne namene park Borići na Petlovom brdu. NN lice je nezavisnom odborniku GO Rakovica Dejanu Jovanoviću koji je pokušao da spreči nelegalno postavljane ograde pretio da će ga fizički napasti. Ministarstvo životne sredine Republike Srbije je oko 15.40 časova krenulo na lice mesta da bi konstatovalo vršenje krivičnih dela seče stabala kao i ugrožavanje biljnog i životinjskog sveta u parku Borići. Takođe su ka Petlovom brdu krenuli predstavnici nevladinih organizacija za zaštitu ptica. U toku je hapšenje odbornika GO Rakovica i naše hrabre komšinice Mace Mačkić. Velika mi je čast što ću biti uhapšen zajedno sa našim hrabrim komšinicama Ljiljanom, Sarom i Macom. Nekada biti u zatvoru znači biti na pravoj strani“, naveo je Jovanović.

Podsetimo, u sredu je bilo veoma brurno u beogradskom naselju Petlovo brdo - građani su pokušali da spreče seču drveća u parku Borići u prisustvu velikog broja pripadnika policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: