NATO general: Dajte još špijunskih aviona, zbog Rusa

Glavnokomandujući NATO snagama general Skaparoti traži još vojnika, špijunskih aviona i druge resurse da bi se zadržala američka vojna superiornost nad Rusijom.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.05.2018.

10:00

NATO general: Dajte još špijunskih aviona, zbog Rusa
EPA-EFE Toms Kalnins

General Skaparoti, koji je i glavnokomandujući američkom vojskom u Evropi, smatra da bi NATO trebalo dodatnim resursima da odvrati Rusiju, jer Moskva nastavlja da modernizaciju svoje vojske.

Resursi koji se sada fokusiraju na borbu protiv terorizma možda treba da budu preusmereni, rekao je Skaparoti novinarima posle sastanka sa liderima evropskih vojski. "Kada je reč o strukturi snaga... u svakom od naših domena potrebne su mi dopune", rekao je on, prenosi Rojters.

Jačanje američkih snaga u konkretnim vazdušnim, kopnenim i pomorskim oblastima "bi mi pomoglo da bolje uradim posao odvraćanja Rusa i dovedem nas u bolju poziciju da razumemo kako Rusija operiše", rekao je on.

Skaparoti je rekao da američka vojska ima dovoljno letelica za rano upozoravanje i kontrolu u Evropi, ali da on traži dodatne obaveštajne i izviđšačke avione s obzirom na teren i druge specifične potrebe.

On je rekao da je sa drugim vojnim liderima razgovarao o potrebi bolje koordinacije napora u borbi protiv terorizma kako bi se oslobodili resursi koji bi mogli da se koriste kao odgovor na rastuće izazove koje predstavljaju Rusija i Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: