Vlasnik klinike Medikus proglašen krivim: "Laž, nepravda"

Ljutfi Derviši, vlasnik klinike “Medikus“, proglašen je krivim zato što je bez dozvole u toj medicinskoj ustanovi ilegalno vršio transplantaciju organa.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

16:25

Vlasnik klinike Medikus proglašen krivim:
Foto: Thinkstock

Odluku je doneo Osnovni sud u Prištini, a po izricanju presude njegova supruga je iz publike reagovala rečima: “To je laž, to je nepravda, to je politika“.

Nakon toga, ona je izvedena iz sale pod policijskom pratnjom, preneo je Indeks onlajn.

“Dokazano je da je Ljutfi Derviši, kao vlasnik klinike Medikus i ličnim učešćem na nekoliko operacija, znao da klinika Medikus nema dozvolu za vršenje transplantacija, i znajući da su transplantacije zabranjene, regrutovao najmanje sedam osoba, štitio ih i operisao ih u klinici Medikus sa ciljem da iskoristi njihove bubrege i transplantira ih u tela primaoca“, navedeno je u obrazloženju presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: