Kitarović: Učinićemo sve da sprečima ulazak migranata

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će Hrvatska učiniti sve da spreči ulazak migranata iz BiH u tu zemlju.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

13:11

Kitarović: Učinićemo sve da sprečima ulazak migranata
EPA-EFE David Fernandez

Ona je najavila da će Hrvatska dati podršku vlastima Federacije prilikom rešavanja tog problema.

"Republika Hrvatska učiniće sve da zaštiti svoju granicu i spreči sve pokušaje nezakonitih prelazaka državne granice i u tome raspolaže sa svim potrebnim sredstvima. U tome smo spremni da pomognemo BiH", rekla je Grabar Kitarović u intervjuu za Večerni list za BiH.

Prema njenim rečima, Hrvatska će preko agencije za nadzor evropskih granica Frontex na raspolaganje staviti svoje policijske službenike za nadzor granice na graničnom prelazu Mali Zvornik na granici izmedju BiH i Srbije.

Ona je dodala i da hrvatske vlasti pažljivo prate pojačani priliv migranata na ruti koja ide preko BiH i Hrvatske ka željenim zemljama EU.

"Hrvatska policija pojačala je sve potrebne kapacitete za nadzor državne granice, odnosno spoljne granice EU prema BiH dodatnim rasporedom i angažovanjem potrebnih ljudskih i tehničkih kapaciteta", rekla je Grabar Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: