Socijalisti: Orban je formirao antievropsku vladu

Socijalistički poslanik Ištvan Ujhelji kritikovao je danas vladu premijera Viktora Orbana koju je nazvao antievropskom.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

13:10

Socijalisti: Orban je formirao antievropsku vladu
Foto: Getty Images

Orban je formirao antievropsku vladu koja je u suprotnosti sa vrednostima Evropske unije, tvrdi socijalista Ištvan Ujhelji, prenela je agencija MTI.

Orbanova vlada "počiniće zločin" protiv madjarske nacije ako nastavi uporno da se ponaša protiv EU i njenih vrednosti, rekao je poslanik.

Ujhelji je ukazao na izveštaje raznih odbora Evropskog parlamenta, na kojima je isticano neslaganje sa Madjarskom zbog stava u vezi vladavine prava.

On je istakao da je to nacistička i staljinistička diktatorska mašinerija koja svakog ko se protivi diktaturi smatra neprijateljem svoje zemlje. "Orbanova vlada dostigla je tačku gde su svi izdajnici i neprijatelji nacije...", rekao je Ujhelji.

"I ja odbijam migracije i odredjivanje kvota za migrante, ali kažem 'da' evropskim vrednostima", rekao je Ujhelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: