Kuburović i Konovalov: Dobre veze u oblasti pravosuđa

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Rusije Aleksandar Konovalov saglasili se da između dva ministarstva postoje dobre veze.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

11:27

Kuburović i Konovalov: Dobre veze u oblasti pravosuđa
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Kako su istakli u prethodnom periodu postojala je dobra veza dva ministarstva kada je reči o borbi protiv ekstremizma i izrazili zadovoljstvo nedavno zaključenim sporazumom izmedju tužilaštava dve države, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kuburović se sa Konovalovim sastala u Sankt Peterburgu gde boravi povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa, a sa ruskim kolegom razgovarala je o saradnji u oblasti pravosuđa, kao i o daljem unapređenju odnosa dva ministarstva.

Konovalov je istakao da između srpskog i ruskog naroda vladaju bratske veze, te da takve odnose treba negovati i između nosilaca pravosudnih profesija dve države.

Ruski ministar pravde izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje na polju međunarodno-pravne pomoći, uz ocenu da i pored tako dobrih odnosa, uvek treba stremiti boljem i daljem unapredjenju saradnje, saopštilo Ministarstvo.

Ruski ministar zahvalio je srpskoj delegaciji sa ministarkom Kuburović na čelu na učešću na prestižnom pravnom forumu, koji ove godine broji više od 4.000 učesnika.

Ministarka pravde Srbije osvrnula se na Ugovor iz 1962. godine, na osnovu kojeg se odvija saradnja sa Ruskom Federacijom i što je još jedan razlog koji potvrđuje potrebu zaključenja novog Ugovora.

Kuburović i Konovalov, pored saradnje u krivičnim stvarima, osvrnuli su se i na saradnju dva ministarstva u gradjanskoj materiji, naročito na onu koja postoji izmedju dve Komore javnih izvršitelja.

Kuburović boravi od 16. do 19. maja u zvaničnoj poseti Sankt Peterburgu, na poziv Ministarstva pravde Ruske Federacije, povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: