Zakerberg će odgovarati pred Evropskim parlamentom

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pojaviće se pred članovima Evropskog parlamenta kako bi odgovarao na pitanja o zloupotrebi podataka Kembridž Analitike.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

07:47

Zakerberg će odgovarati pred Evropskim parlamentom
Getty Images

To je saopštio predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, dodajući da je Zakerberg prihvatio poziv EP i da će u Brisel doći što je pre moguće, eventualno već naredne sedmice, preneo je Rojters.

Najveća društvena mreža na svetu našla se u centru afere zbog načina korišćenja ličnih podataka desetina miliona korisnika od strane Kembridž Analitike koja je radila na predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016.

"Pozdravljam odluku Zakerberga da se pojavi lično pred predstavnicima 500 miliona Evropljana. To je korak u pravom smeru ka vraćanju poverenja", rekao je Tajani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: