Senat: Ivanka Popović jedini kandidat za rektora UB

Senat Univerziteta u Beogradu dao je profesorki dr Ivanki Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta podršku za kandidata za novog rektora.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

21:22

Senat: Ivanka Popović jedini kandidat za rektora UB
Ilustracija: Thinkstock

Odluku Senata treba da potvrdi Savet Univerziteta na sednici zakazanoj za 28. maj.

Njeni protivkandidati, prof. dr Miloš Nedeljković i prof. dr Aleksandar Lipkovski, nisu dobili potreban broj glasova za drugi krug glasanja.

Da bi kandidati prošli u naredni krug neophodno je bilo da dobiju podršku više od jedne trećine članova Senata, odnosno da dobiju najmanje 16 glasova.

Profesorka Popović, sa Tehnološko-metalurškog fakulteta, dobila je na današnjoj sednici Senata podršku 26 članova, dva glasa je dobio prof. Nedeljković i 15 glasova prof. Lipkovski.

Kandidati su prethodno dobili neophodnu podršku fakulteta i instituta i u tom prvom krugu fakulteti su mogli da daju podršku svim kandidatima, dok se na Senatu glasa tajno, samo za jednog kandidata.

Profesorka Popović nakon glasanja zahvalila se svim fakultetima i institutima koji su podržali njenu kandidaturu i rekla da će, ukoliko Savet podrži njenu kandidaturu, učiniti rad univerziteta transparentnijim i dinamičnijim.

"Prioriteti će biti transparentnost u radu, prespitivanje bolonjskog postupka i da napravimo dugorovčnu strategiju razvoja univerziteta", naglasila je ona.

Novi rektor i četiri prorektora koji budu izabrani na sednici Saveta, preuzimaju dužnost od 1. oktobra, a mandat im traje tri akademske godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: