Tusk uputio ozbiljnu poruku posle Trampovih odluka

Američki predsednik Donald Tramp je "oslobodio Evropu svih iluzija" u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.05.2018.

15:21

Tusk uputio ozbiljnu poruku posle Trampovih odluka
Foto: Tanjug/AP

To je rekao predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

On je ocenio da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom - "hirovitim samopouzdanjem američke administracije", prenosi Rojters.

"Posmatrajući poslednje odluke predsednika Trampa, neko bi čak mogao da pomisli da vam sa takvim prijateljem ne trebaju neprijatelji. Iskreno govoreći, Evropa bi trebalo da bude zahvalna predsedniku Trampu jer zahvaljujući njemu oslobodili smo se svih iluzija", rekao je Tusk.

Prema njegovim rečima, Tramp je pomogao Evropljanima da shvate da "ako vam treba ruka koja pomaže, naći ćete je na kraju vaše ruke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: