Poruka pape svetskim liderima: Rat rađa rat

Papa Franja osudio ubistvo Palestinaca u blizini granice Izraela i Pojasa Gaze i pozvao na dijalog kako bi pravda i mir prevladali na Bliskom istoku.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

11:20

Poruka pape svetskim liderima: Rat rađa rat
Foto: Tanjug/AP

Obraćajući se desetinama hiljada okupljenih na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, papa Franja je upozorio da će ubistva samo dovesti do još nasilja, preneo je Rojters.

"Ponavljam da upotreba nasilja nikad ne vodi miru. Rat rađa rat i nasilje rađa nasilje", poručio je on.

Poglavar Rimokatoličke crkve, koji je posetio izraelske i palestinske teritorije 2014. godine, pozvao je obe strane i međunarodnu zajednicu da udvostruče napore "tako da prevladaju dijalog, pravda i mir".

On je rekao da je veoma zabrinut zbog krvoprolića na granici Izraela i Pojasa Gaze i dodao da oseća veliku bol zbog ubijenih, ranjenih i svih koji pate, navodi AP.

U protestima organizovanim zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim u ponedeljak je došlo do teškog nasilja kada je izraelska vojska otvorila vatru na demonstrante, mahom Palestince, i tom prilikom ubila najmanje 58, a ranila najmanje 2.700 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: