Šešelj u Jarku: Provocirali smo vlast, a ne Hrvate VIDEO

Skup Srpske radikalne stranke u Jarku, ispred policijske blokade na putu ka Hrtkovcima održan je oko 11 h.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.05.2018.

11:58

Šešelj u Jarku: Provocirali smo vlast, a ne Hrvate VIDEO
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Lider radikala Vojislav Šeselj je poručio da su danas provocirali vlast, ne Hrvate i da nije bilo potrebe za angažovanjem policije.

Niko u Hrtkovcima, ni ljudi, ni imovina nisu bili ugroženi, a radikali su prosto hteli da održe "radikalski đurđevdanski uranak", rekao je Ssešelj brojnim srpskim i hrvatskim novinarima.

Naveo je i da je ovaj njihov skup u Jarku protest i provokacija protiv vlasti, a ne protiv Hrvata.

Šešelj je rekao da su laži i insinuacije sve ono što se priča o skupu 1992. godine, te da i spisak koji se pominje u vezi sa tim uopšte nije on ni pročitao, već jedna devojka.

Tvrdi da se nije ni radilo o spisku koga treba proterati, već o onima koji su napustili Hrtkovce i otišli da služe u "zengama".

"Nikada niko nije iz Htrkovaca proteran, već je bilo onih koji su zamenili imovinu, sve to overili kod hrvatskih i srpskih vlasti, a sve je rađeno posredstvom Rimokatoličke crkve", kaže Šešelj.

On je ponovio da bi miting u Hrtkovcima prošao bez ikakvog incidenta, da državi ovo nije trebalo i da se ovde "izblamirala".

Šešelj je rekao da u samim Hrtkovcima ima 60 članova SRS koji plaćaju članarinu, a ima ih i više, te ponovio da je od kad se vratio iz Haga, dva puta bio u Hrtkovcima u zatvrenom prosotoru i da nije bilo nikakvih incidenata.

Na više pitanja novinara o odnosima sa Hrvatskom i kada će se oni normalizovati, Šešelj je rekao da to nije moguće "sve dok traje okupacija Republike Srpske Krajine".

"Kada je oslobodimo, onda možemo razgovarati", poručio je Šešelj.

Šešelja je u Jarku dočekala grupa pristalica SRS sa stranačkim zastavama i obeležjima, i zastavom Velike Srbije,

Skup je protekao bez incidenatra, a propraćen je velikim brojem medija, kako domaćih, tako i onih iz Hrvatske.

Nakon obraćanja novinarima, Šešelj je prišao kordonu policije, na kratko porazgovarao sa njima, izneo da nije ni bilo potrebe da budu tu, i da nikakvih problema u Hrtkovcima ne bi bilo.

Nakon toga lider radikala se odvezao put Beograda, dok se grupa koja je bila sa njim razišla. Pri kraju skupa pojavio se i predsendik Udruženja porodica otetih i ubijenih na KiM Simo Spasić, koji je juče pozvao Ssešelja da ne dolazi u Hrtkovce i "ne ide" na ruku onima koji su protiv srpskog naroda.

Pročitajte još:

Hrtkovci u blokadi, Šešelj bio u Jarku, incident VIDEO

Haos kod Hrtkovaca: Pristalice radikala napale LDP VIDEO

Šešelj pozirao za "selfi" sa devojčicom VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: