Vulinu i Gašiću uručena priznanja: "Bez podrške Vučića..."

Ministri Aleksandar Vulin i Nenad Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić dobitnici su priznanja Akademije za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2018.

15:43

Vulinu i Gašiću uručena priznanja:
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

Direktor Akademije Dragan Simeunović izjavio je da je Ministarstvo odbrane od formiranja pomagalo tu ustanovu svojim iskustvom i znanjem, dok je Gašić “izuzetno zaslužan za današnji položaj Akademije”.

Kako se navodi, Vulin je dobio najviše priznanje – Grb Akademije.

Priznanja su uručena povodom pete godišnjice od formiranja Akademije za nacionalnu bezbednost.

Veliku plaketu Akademije za nacionalnu bezbednost dobili su rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković, kao i pukovnik Slobodan Kisić iz Univerziteta odbrane. O

“Čestitajući praznik svim pripadnicima Akademije za nacionalnu bezbednost, direktor BIA Bratislav Gašić podsetio je da bez svesrdne pomoći predsednika Aleksandra Vučića, kao i angažovanja prethodnih direktora, ali i predavača na Akademiji, danas ne bismo imali mlade ljude koji se školuju pod budnim okom iskusnih pripadnika BIA”, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je 2013. godine donela odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost kao visokoškolske ustanove od nacionalnog značaja koja od tada školuje deo kadra BIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: