"Amerikanci upali u konzulat RUS", Zaharova: Provala VIDEO

Predstavnici američkih vlasti upali su u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu, koji je napušten na zahtev Vašingtona.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.04.2018.

20:51

Ilustracija: GettyImages

Izvor iz ruske ambasade u SAD rekao je za Tas da su američki zvaničnici "razbili bravu i ušli" u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

"Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušsava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji", rekao je Nikolaj Pukalov, šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD prethodno u telefonskoj izjavi sa mesta zbivanja za agenciju Tas.

Pukalov je rekao da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekavši da je to provala i otimanje.

"Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor - državna provala i otimanje", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: