Grčka besna: Han ne razume i podriva pregovore s MKD

MSP Grčke ocenilo je kao "nesrećnu" izjavu komesara EU Johanesa Hana da u narednih 15 dana može da se reši spor Skoplja i Atine oko naziva Makedonije.

Izvor: Beta

Utorak, 24.04.2018.

21:39

Grčka besna: Han ne razume i podriva pregovore s MKD
Foto: EPA / Yanis Kolesidis

Grčko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju pozvalo Hana da "prestane da daje pogrešnu sliku pregovora koje, kako sve ukazuje, "ne razume".

"Najmanje što može da učini je da prestane da ih podriva", saopštilo je grčko ministarstvo.

Grčki mediji podsećaju da je Han rekao da je "optimista da će biti rešenja u naredne dve nedelje. Bar rešenja koje otvara put za početak pregovora (EU) s Makedonijom. Mislim da se svi slažu da bi to bilo korisno za tu zemlju, za društvo i za ceo region Zapadnog Balkana".

U Atini se prenosi da je premijer Makedonije Zoran Zaev rekao da je Hanova procena "preterana" i da smatra da nije moguće postizanje sporazuma s Grčkom za samo dve nedelje.

Nova, treća ovogodišnja runda makedonsko-grčkih pregovora o rešavanju međusobnog spora oko prava Makedonije na taj naziv, biće sutra u Beču, uz posredovanje UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: