General Savić: Vojska RS nije bila nekooperativna

Izvor: Beta

Petak, 16.04.2004.

18:01

Default images

Načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske general Cvetko Savić izjavio je da je iznenađen odlukom Visokog predstavnika u BiH da ga smeni sa ove funkcije, navodeći da je Vojska RS sarađivala sa Komisijom za istraživanje dešavanja u i oko Srebrenice u julu 1995. godine.

"Mene je ovaka odluka iznenadila, jer ne vidim po čemu je to Vojska RS bila nekooperativna. Sve što smo mogli, mi smo Komisiji dali i još radimo na tome da joj pomognemo u njenom radu", rekao je general Cvetko Savić novinarima.

Navodeći da je svima u RS stalo da se svi događaji u i oko Srebrenice rasvetle, on je kazao da je Komisiji dostavljena sva dokumentacija koja se nalazila u arhivama Vojske RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: