Preminuo ambasador Obale Slonovače pri UN

Ambasador Obale Slonovače pri UN Bernar Tano-Buču, čija je zemlja ne-stalna članica Saveta bezbednosti UN, preminuo je u sredu u Njujorku.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 20.04.2018.

00:34

Preminuo ambasador Obale Slonovače pri UN

Tano-Buču (67) prebačen je u decembru iz Rusije u sedište UN, dok diplomatski izvori navode da je bio psihološki pogođen nakon što ga je njegova zemlja krajem marta pozvala na konsultacije.

Ambasador se tada po direktivama svoje zemlje, suzdržao od jednog glasanja u UN o Siriji, što je izazvalo nezadovoljstvo ostalih članica Saveta bezbednosti UN.

Po povratku u Njujork njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo i od skora je bio bolnici.

Tačan uzrok smrti nije saopšten.

Ambasadori zemalja Saveta bezbednosti UN danas su minutom ćutanja odali poštu preminulom ambasodoru Obale Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: