"Radikali pretili Jerkov da će joj razbiti njušku"

Poslanici SRS prišli su poslanici DS Aleksandri Jerkov kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili je, vređali i pretili da će joj "razbiti njušku".

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2018.

14:41

To je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić.

On je podsetio da je Jerkovljeva ranije danas postavila poslaničko pitanje o statusu Vojislava Šešelja kao poslanika posle pravosnažne presude u Haškom trobunalu i zahtevala od Administrativnog odbora i predsednice parlamenta Maje Gojković da reaguju na pretnje poslaniku DS Tomislavu Žigmanovu i lideru LSV Nenadu Čanku.

"Posle toga, usledio je niz uvreda za govornicom. Međutim to nije bilo dovoljno od poslanica i poslanika radikala. U trenutku kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili su je, seli oko nje i najbrutalnije je vređali i pretili joj, da će joj razbiti njušku, da treba da pazi šta će joj se dešavati narednih dana", rekao je Ćirić novinarima u skupštini.

Ćirić je pozvao Gojkovićevu i nadležne institucije da reaguju i zaštite poslanike, te naveo da je juče pozvao i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da se izjasni o pretnjama dvojici poslanika.

Ocenjuje da nedostatak reakcije poslanika podstiče novo nasilje jer se to nasilje proširilo i na poslanicu Alekasndru Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: