RIK: U budžet vraćeno pola milijarde dinara

U budžet Srbije vraćeno je 554 miliona dinara, novac koji je bio planiran, a nije potrošen za održavanje prošlogodišnjih predsedničkih izbora.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2018.

13:02

RIK: U budžet vraćeno pola milijarde dinara
Ilustracija: Thinkstock

To je saopšteno na sednici Republičke izborne komisije.

Za sprovođenje predsedničkih izbora u 2017. godini bilo je planirano 1,07 milijardi dinara, a utrošeno je 49,9 odsto tih sredstava.

Predsednik RIK Vladimir Dimitirijević rekao je na sednici Komisije da je 554 miliona dinara već vraćeno u budžet i objasnio da sva sredstva namenja za predsedničke izbore nisu potrošena jer nije bilo drugog kruga izbora.

RIK je danas na sednici usvojio Izveštaj o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Skupštine Srbije u delu koji se odnosi na redovan rad RIK i na sprovođenje predsedničkih izbora u 2017.

Ukupan skupštinski budžet za 2017. iznosio je 3,07 milijardi dinara, a od tih sredstava nešto vise od 26 miliona dinara bilo je namenjeno za redovan rad RIK-a.

RIK je, kako je rekao zemenik sekretara Komisije Branko Marinković, utrošio 90,43 odsto planiranih sredstava za redovan rad, odnosno 23 miliona dinara.

Neutrošeni novac namenjen za RIK je takođe vraćen u budžet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: