Jerkov: Neka Šešelj prvo meni razbije nos

Poslanica DS Aleksandra Jerkov pitala je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će Vojislavu Šešelju, osuđenom "ratnom zločincu", biti oduzet mandat.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2018.

12:48

Jerkov: Neka Šešelj prvo meni razbije nos
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Ona je pitala Gojkovićevu i šta će uraditi da zaštiti poslanike kojima lider SRS preti, dok je poslanik na listi SNS Marijan Rističević pozvao ministarstvo pravde da Jerkovljevoj objasni razliku između osuđenog i osuđivanog.

U danu za postavljanje pitanja izvršnoj vlasti u parlamentu, Jerkovljeva je rekla da se u članu 88 Zakona o izboru narodnih poslanika navodi da poslaniku prestaje mandat ukoliko je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest meseci.

"Ne piše ukoliko je pred domaćim sudom osuđen. Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srede osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 10 godina, tom čoveku po zakonu nije mesto u skupštini. Sramota je da osuđeni ratni zločinac predstavlja građane Srbije", rekla je ona.

Kako je rekla, poštovanje zakona ne može se svoditi na to da li se nekom nešto sviđa ili ne sviđa.

"Šta će Narodna skupština uraditi da zaštiti našu dvojicu kolega od sramnih napada Šešelja od pretnji da će ponoviti ratne zločine, a da će početi od našeg kolege Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka ili Narodna skupština nema ama baš nikakvu nameru da učini nešto?", upitala je Jerkovljeva.

Navodeći da je Šešelj rekao da će "razbiti nos" svakom ko ga nazove "ratnim zločincem", Jerkovljeva je kazala da ga DS tako zove i pozvala ga, ako krene da razbija noseve, da počne od nje.

"Evo može od mene prve da krene", poručila je Jerkovljeva.

Predsedavajući Đorđe Milićević (SPS) je pozvao Aleksandru Jerkov da poštuje dostojanstvo svih narodnih poslanika i poručio joj da ona nije ta koja odlučuje ko će sedeti u Narodnoj skupštini i ko će biti poslanik.

"Ne odlučujujete vi, već građani na izborima, a pravno tumačenje ćete dobiti u roku koji je definisan poslovnikom", rekao je Milićević.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević tražio je spisak Hrvata ubijenih 1991. godine kako to tvrdi poslanik DS Žigmanov.

"Mi smo ozbiljna država. Želim da mi se taj spisak dostavi jer ja tvrdim da se to u Srbiji nije desilo. Tražim da ministarstva pravde da Jerkov objasni koja je razlika između osuđenog i osuđivanog s ozbirom da je postavila pitanje u vezi sa našim kolegom koji je osuđivan, dakle izdržao je kaznu", rekao je Rističević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: