Dačić: Još bez odluke ko će iz Srbije na samit u Sofiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da još nije doneta odluka ko će iz Srbije učestvovati na Samitu EU i Zapadnog Balkana u maju u Sofiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

15:49

Dačić: Još bez odluke ko će iz Srbije na samit u Sofiji
Foto: EPA / Georg Hochmuth

"Do sada nije, koliko sam upoznat, doneta odluka ko (iz Srbije) će učestvovati ma samitu u Sofiji", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.Ministar je rekao da to pitanje treba uputiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić budući da je reč o sastanku šefova država i vlada.

Ministri spoljnih poslova EU razgovaraće danas u Luksemburgu i o Zapadnom Balkanu. Prema pisanju EU Obzervera, na tom sastanku bi moglo biti reči i o tome kako da se reši pitanje predstavljanja Kosova u deklaraciji Samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji, imajući u vidu da Kosovo nije priznalo pet članica EU.

Vučić je učešće Srbije na samitu najavio nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel prošle sedmice. ;

"Ja sam objasnio sve kako to ide, kao i da bi taj samit bez Srbije značio štetu i problem za nas i da mi to sebi ne možemo da dopustimo", rekao je Vučić.

Predstojeći samit u Sofiji je sporan jer su pojedine zemlje objavile da "ne žele da sede za istim stolom" sa predstavnicima Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: