"Institucija zaštitnika građana nije ispunila očekivanja"

Funkcionerka SRS Marina Nedeljković ocenila je da institucija zaštitnika građana nije ispunila očekivanja ni na jednom nivou vlasti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.04.2018.

14:31

Kako navodi, o tome svedoči i činjenica da se građani sve manje žale toj instituciji na postupanje vlasti.

"Građani gube zainteresovanost i poverenje u rad zaštitnika građana, a potpuno je apsurdno da u godini koja ima 365 dana zaštitnik u Novom Sadu reaguje na propuste u radu vlasti svega šest puta", kazala je Marina Nedeljković na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, "demagoške floskule" o političkoj nezavisnosti tog organa "automatski padaju u vodu" ima li se u vidu da je jedan kandidat za predsednika Srbije ušao u izbornu trku s pozicije Zaštitnika građana, "koristeći mnogobrojne resurse koje mu je ta funkcija omogućila".

"Postavljamo pitanje - šta je sa pravima vojnih i ratnih invalida, veterana rata, porodica palih boraca, sa pravima Srba krajišnika, izbeglih i raseljenih lica, sa trudnicama koje posle godinu dana porodiljskog sačeka otkaz na radnom stolu, sa pravima onih kojima izvršitelji na silu uzimaju potraživanja i koje iseljavaju?", upitala je Marina Nedeljković, odbornica radikala u Skupštini grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: