Ulcinj i Bar za Đukanovića - Kotor, Budva, HN za opoziciju

Geografski presek rezultata na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, na kojima je pobedu odneo Milo Đukanović, pokazuje podelu pre svega na primorju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

10:12

Ulcinj i Bar za Đukanovića - Kotor, Budva, HN za opoziciju
Foto: Tanjug, AP

Južni deo primorja koji je bliži Albaniji “pripada“ Đukanoviću - većinu glasova osvojio je u Ulcinju i Baru, dok je opozicija bila bolja u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

Ukoliko gledamo unutrašnjost, Đukanović je bio bolji u Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću, Cetinju, Pljevljima i Danilovgradu.

Opozicija je pobedu odnela u Beranama, Kolašinu i Plužinama.

Đukanović je, prema podacima DIK, većinu dobio i u Spuškom zatvoru, gde je od 508 pritvorenika i zatvorenika, osvojio 316 glasova.

Podsećamo, lider DPS i dugogodišnji prvi čovek Crne Gore Milo Đukanović osvojio je oko 54% glasova na predsedničkim izborima.

Mladen Bojanić imao podršku 33,24 odsto birača, Draginja Vuksanović 8,19 odsto, Marko Milačić 2,75, Hazbija Kalač 0,81, Vasilije Miličković 0,47 i Dobrilo Dedeić 0,4 odsto glasova.

Đukanović je u sedam mandata bio premijer Crne Gore, a ovo će mu biti drugi mandat na poziciji šefa države. U nekoliko navrata Đukanović se povlačio sa funkcije i ostajao samo lider stranke (DPS), koja je neprestano na vlasti od njenog osnivanja 1990.

I na ove izbore je izašao samo kao lider DPS, mada analitičari smatraju da je “vlast uvek tamo gde je on".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: