Tri meseca od ubistva Ivanovića, grafiti širom Srbije

Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

09:08

Tri meseca od ubistva Ivanovića, grafiti širom Srbije
EPA-EFE/ANDREJ CUKIÆ

U Kosovskoj Mitrovici su na nekim zgradama osvanuli grafiti sa likom Ivanovića, kao neka vrsta opomene tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo.

Grafiti su osvanuli i u Prištini, Nišu, Kruševcu, Kraljevu.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, a krivci još nisu pronađeni.

Građanska inicijativa SDP takođe je podsetila da je prošlo tri meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića, kao i da istraga još nije dala nikakve rezultate.

Oni su saopštili da svakodnevno pitaju nadležne "ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da odgovora nema, i da nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih".

"Slučaj Ivanović' preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se 'intenzivno' radi na rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. A šta se to radi kad rezultata nema, rekli bismo ništa", navedeno je u saopštenju.

Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pešačka zona ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.

"Posle neuspelih pokušaja da u Skupštini opštine pokrenemo pitanje bezbednosti i inicijativu da ulica u kojoj je ubijen nosi ime Oliver Ivanović, odlučili smo da od sutra započnemo akciju potpisivanja peticije", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: