Tramp Rusiji: I nove rakete i "hajde da obustavimo"

Američki predsednik Donald Tramp poručio danas Rusiji da se spremi za "nove, lepe i pametne rakete" u Siriji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 11.04.2018.

13:27

Tramp Rusiji: I nove rakete i
Foto: Getty Images

Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa "životinjom koja ubija gasom" svoje ljude i koja u tome uživa.

"Rusija je obećala da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se, Rusijo, zato što će doći lepe i nove i 'pametne'", naveo je Tramp. Potom je usledilo novo obraćanje Trampa na Tviteru.

“Naši odnosi sa Rusijom su gori nego ikada, a u to uključujem i period Hladnog rata. Nema razloga za to. Rusiji je neophodna naša pomoć, pre svega u ekonomiji, to je nešto što je veoma lako uraditi i sve države moraju da rade na tome. Obustaviti trku u naoružanju?“, istakao je Tramp.

Podsetimo, odnos između Rusije i SAD zaoštrio se, možda i najviše do sada, nakon navoda o hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, za koji je optužen režim Bašara el Asada, koji podržava Rusija.

Mnogi smatraju da je pravi sukob između SAD i Rusije, nakon ovog tvita Trampa, izvesniji nego ikad. Tim pre što je ruska Crnomorska flota već dignuta na noge nakon što su američki ratni brodovi krenuli ka sirijskoj teritoriji.

Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: