Hakeri napali internet prezentaciju smederevske tvrđave

Internet stranica smederevske tvrđave despota Đurđa hakovana je pa umesto fotografije srednjovekovnog utvrđenja stoji poruka: "Hacked By Fr13nds Team".

Izvor: B92

Subota, 07.04.2018.

09:31

Hakeri napali internet prezentaciju smederevske tvrđave
Thinkstock

Upućeniji tvrde da Fr13nds Team hakuje sajtove više godina, a meta su razne prezentacije po svetu, od evropskih, preko američkih do arapskih.

Počinilac je na račun loše zaštite prezentacije administratoru stranice uputio poruku "If u cant protect ur shit dont do it".

Internet stranice pružale su posetiocima panoramsku virtuelnu šetnju kroz smederevsko i srpsko kulturno nasleđe.

Razgledanje je u punom krugu u 19 pozicioniranih tačaka koje pokrivaju 11 hektara utvrđenja.

Realizaciju projekta sajta finansirala je švedska Vlada kroz agenciju SIDA, a partneri su bili švedska nezavisna međunarodna organizacija za očuvanje kulturnog nasleđa Cultural Heritage without Borders i Balkan Museum Network.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: