Kozić (DJB): Možda je vreme za novu političku organizaciju

Predsednica poslaničke grupe Pokreta "Dosta je bilo" u Skupštini Vojvodine izjavila je da je možda došlo vreme za formiranje nove političke organizacije.

Izvor: Beta

Sreda, 04.04.2018.

16:47

Kozić (DJB): Možda je vreme za novu političku organizaciju

Svetlana Kozić, koja je među isključenim poslanicima tog pokreta, navodi da "izbačeni poslanici i odbornici DJB ostaju zajedno", da im se "pridružuju druge kolege", te da se "pravi velika jedinstvena grupa".

Prema njenim rečima, Statut na koji se DJB u odluci o njihovom isključenju je "pao u Ministarstvu, zajedno sa potpisima podrške građana registraciji stranke".

"Svi smo poslanici postali preko grupa građana i status ostaje takav. Mi, sa etiketom izbačenih, nigde nismo otišli, nismo promenili politiku za koju se zalažemo, niti nas je iko iz grupa građana izbacio, niti može. A, samo grupe građana su nam zakonska forma političkog delovanja", napisala je ona.

Ocenila je da je grupa koja je "razljućena ponašanjem uprave Pokreta DJB" veća od one koja stoji uz donedavnog predsednika DJB Sašu Radulovića.

"Mi koji se ne mirimo s poslednjim potezima, zajednički ćemo odlučiti šta dalje. Cilj nam je da se izbačeni vrate u organizaciju i da se poslednje nepromišljene odluke ponište", poručile je Kozić.

Ona je istakla i da, ukoliko se to ne ostvari, "velika većina" će nastaviti da se bavi politikom i zadržaće program.

Glavni odbor Pokreta DJB je 29. marta iz isključio Kozićeva, i svoje poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Đurića zbog "kršenja Statuta, vrednosti i principa" DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja "stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije".

Isključena su i tri odbornika u Novom Sadu i dva u Beogradu, a usledile su i ostavke pojedinih članova.

Osim toga, DJB je zatražio referendum nа kojem bi se grаđаni Nišа izjаsnili dа li podržаvаju "ustupаnje" gradskog аerodromа "Konstantin Veliki" državi bez nаknаde.

U Nišu već tri dana ispred Gradske kuće traju protesti gradjana koji se protive prelasku aerodroma iz gradskog u državno vlasništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: