DSS: Vučić da sluša glas svog naroda

Demokratska stranka Srbije pozvala je predsednika Aleksandra Vučića da "sluša glas svog naroda" koji je za zamrznut konflikt sa Kosovom.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2018.

22:58

DSS: Vučić da sluša glas svog naroda

Osim toga, oni su pozvali Vučića da “ne sluša zahteve Brisela i SAD, niti "predloge nekakvih nevladinih organizacija i fondova”.

DSS je navela da je "poslednji čas" da se promeni politika, da se odnosi sa Prištinom zadrže u stanju zamrznutog konflikta i redefinišuz odnosi sa EU.

"Jačanjem pritiska SAD i EU na Srbiju da hitno reši pitanje konačnog statusa Kosova priznavanjem secesije sve jasnije se otkriva iracionalno ponašanje srpske vlasti. ;Kako drugačije, sem suprotnim svakoj logici, može da se okarakteriše ponovljena izjava predsednika Republike da se protivi opstanku zamrznutog kosovskog konflikta suprotno, kako sam kaže, 'većinskom stavu političke i nepolitičke javnosti Srbije'", navodi se u saopštenju.

DSS je navela da je Vučić potvrdio da se od Srbije zahteva potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa Kosovom jer se "neće dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica", i da "Kosovo neće ući u Ujedinjene nacije osim ako i Srbija ne bude nečim zadovoljna".

"Te izjave nedvosmisleno ukazuju na spremnost priznanja secesije Kosova", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: