Narandžasti meteoalarm u Sarajevu, vetar otkinuo zastavu

Izuzetno snažan vetar otkinuo je zastavu Bosne i Hercegovine sa jarbola na Humu. Proglašen narandžasti meteoalarm.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.03.2018.

17:42

Narandžasti meteoalarm u Sarajevu, vetar otkinuo zastavu
Foto: GettyImages

Portal klix.ba navodi da su gradske vlasti Sarajeva "odmah pokrenule aktivnosti kako bi se najveće državno obeležje u najkraćem roku vratilo u prvobitno stanje".

"Nova zastava će biti postavljena već početkom radne sedmice", saopštile su sarajevske vlasti.

Navdi se da je Federalni meteorološki zavod zbog olujnih udara juga za celu BiH izdao narandžasto upozorenje koje važi do 1. aprila u ponoć, a najugroženija su planinska područja i visoravni, uz prognozirane udare oluje od 60 do 80 kilometara na čas.

Komunalne službe u Sarajevu danas su po dojavama policije intervenisale na tri lokacije pošto je jak vetar obarao i oštetio stabla drveća, a srušila se i skela na zgradi Predsedništva BiH.

Fena navodi da je jak vetar polomio drveće na više lokaliteta u gradu i napravio veću materijalnu štetu.

Navodi se da prilikom pada skele koja se nalazila na zgradi Predsedništva BiH, koja se zbog udara vetra se srušila, srećom nije bilo povređenih.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) ranije danas su zbog jakog vetra neki letovi otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije sa kojih su poleteli prema glavnom gradu BiH.

"Zbog jakog vetra ni jedan avion jutros nije uspeo da sleti, s tim da su avioni za Zagreb i Beč jutros odleteli bez problema. Let 'Turkiš erlajnza je otkazan, ali je za večeras zakazan jedan dodatni. 'Pegazusov' avion je odleteo za Beograd i za putnike će biti organizovan transfer autobusom", kazala je Feni portparolka aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: