Zasedao Savet za bezbednost, Vučić zvao Putina i Mogerini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.03.2018.

18:03

Zasedao Savet za bezbednost, Vučić zvao Putina i Mogerini
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Na sastanaku koji je trajao nešto više od sat i po vremena bili su premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Nela Kuburović, Aleksandar Vulin, šef BIA Bratislav Gašić...

Sednica je bila zakazana za utorak pre podne, ali je zbog vanrednih okolnosti održana nakon hapšenja Marka Đurića u Prištini.

Medijima se potom obratio Vučić, a šta je rekao možete pročitati - OVDE.

Predsednik Srbije zakazao je hitnu sednicu Saveta za nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, koji je zatim prebačen u Prištinu, a potom "deportovan" u centralnu Srbiju.

Mediji javljaju i da je predsednik Vučić ubrzo posle hapšenja Đurića telefonom razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o današnjim događajima na Kim, a potom je pozvao telefonom šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: