Đurić neposredno pre privođenja: Da čujemo šta Srbi kažu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je pre nego što je priveden da je došao da poruči da za Srbe KiM “nije i nikada neće biti deo nezavisnog Kosova“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2018.

17:48

Đurić neposredno pre privođenja: Da čujemo šta Srbi kažu
Ilustracija: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, došli su u Kosovsku Mitrovicu nešto pre 17 časova, a Đurić je priveden oko 17.30.

"Politika Srbije danas je politika postizanja kompromisa, ovde smo da bi čuli šta ljudi imaju da kažu o tome", rekao je Đurić u zgradi Mitrovačkog dvora na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Selaković je tom prilikom istakao da kao što i oni danas nisu odustali uprkos pretnjama i zabranama da dođu u Kosovsku Mitrovicu, tako "nećemo odustati ni od naše borbe da tražimo rešenja koje Srbe i Srbiju ne unižava i koje je jedino razumno".

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da su Srbi na Kosovu i Metohiji uvek znali da se izbore za svoju slobodu. Privremenim institucijama u Prištini je poručio da ne prete nasiljem i primenom sile.

"Mi odavde ne idemo. Ostajemo da stvaramo i gradimo za nova pokoljenja", poručio je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: