Lavrov "umoran", odlazi sa funkcije?

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će otići sa te funkcije zbog "zamora", tvrde izvori privatne ruske TV mreže RTVi sa sedištem u Njujorku.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

15:58

Lavrov
Foto: Getty Images

Kanal na ruskom jeziku koji se emituje širom sveta, ali ne i u Rusiji, objavio je na svom sajtu da ruski diplomata već duže vreme planira povlačenje, ali da je ostao na funkciji "zbog predsedničke kampanje Vladimira Putina".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je te navode kao "spekulacije", rekavši da samo želi da iskoristi priliku čestita 68. rođendan Lavrovu, dok je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, kako tvrdi RTVi, rekla da "ne zna da li će Lavrov ostati na toj poziciji i u novoj vladi".

Mreža RTVi se poziva na "više izvora" i navodi da "nije tajna da Lavrov već duže vreme želi da napusti poziciju na kojoj je od 2004. godine".

Postoji više opcija za njegovu zamenu, a navodno diplomata britkog jezika neće ići u penziju, već bi preuzeo neku manje aktivnu, ali važnu funkciju - verovatno u ruskom savetu bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: