Merkelova obećala da se migrantski talas neće ponoviti

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je obećanje da se veliki priliv migranata iz 2015. neće ponoviti.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 21.03.2018.

15:12

Merkelova obećala da se migrantski talas neće ponoviti
Foto: Gettyimages

U svom prvom obraćanju parlamentu otkako je prošle nedelje položila zakletvu po četvrti put, ona je rekla da je debata o migracijama "podelila i polarizovala Nemačku do današnjeg dana".

Prema njenim rečima, Nemačka, koja je 2015. i 2016. primila više od milion migranata može da bude ponosna.

"Naravno, jasno je da je bila reč o izuzetnoj humanitarnoj situaciji. I takva situacija se ne sme i neće ponoviti", dodala je ona.

Merkelova je navela da će "uvek braniti" sporazum iz 2016. sklopljen s Turskom u vezi ograničavanja ulaska migranata u EU i krijumčarskih operacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: