I Makron misli da je Rusija odgovorna za trovanje špijuna

Francuski predsednik Emanuel Makron deli isti stav s britanskim vlastima o odgovornosti Rusije u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

14:06

I Makron misli da je Rusija odgovorna za trovanje špijuna
Foto: Getty Images

Makron je u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej rekao da nema "nikakvog drugog razumljivog objašnjenja" osim tog da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Francuski predsednik i britanska premijerka su istakli važnost evropskog jedinstva o tom pitanju i ostaće u redovnom kontaktu narednih dana, dodala je Jelisejska palata.

Britanska premijerka juče je najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomate i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Dvostruki agent Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nadjeni su prošle nedelje bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: