I NATO o ruskom špijunu: Već viđen scenario

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2018.

13:42

I NATO o ruskom špijunu: Već viđen scenario
Foto: Getty Images

Stoltenberg je, navodi agencija, izjavio i da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom danas u Briselu kako bi razgovarali o napadu nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Britanija, kazao je Stoltenberg, može da računa na solidarnost NATO, ali i da još nije bilo zahteva iz Londona za aktiviranje zajedničke odbrambene klauzule niti bilo kakvog zahteva za pomoć u britanskoj istrazi.

"Napad u Solzberiju dogodio se u pozadini obrasca koji gledamo godinama unazad", rekao je Stoltenberg govoreći o Rusiji. "Mi na to odgovaramo na mnogo različitih načina", dodao je on.

Velika Britanija navodi da je Rusija odgovorna za napad na Skripalja i njegovu ćerku dok Rusija negira umešanost.

Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: